DICE geeft PS3-gamers voorrang met Battlefield 3-dlc

 

Alle dlc voor Battlefield 3 zal eerst exclusief speelbaar zijn op de PlayStation 3. De Xbox 360- en pc-versies van de dlc zullen steeds een week later verschijnen. BF3 wordt op 28 oktober uitgebracht voor de PS3, de Xbox 360 en de pc.

Op het officiële PlayStation-blog maakt Tommy Rydling bekend dat de eerste downloadable content voor de first person shooter Battlefield 3 eerst exclusief op PlayStation 3 speelbaar zal zijn. BF3: Back to Karkand zal een week later pas worden uitgebracht voor de pc en de Xbox 360. Rydling, productmanager bij ontwikkelstudio DICE, stelt dat deze constructie voor alle toekomstige ‘full-blown’ uitbreidingen voor Battlefield 3 zal gelden.

Het eerste pakket dat onderhevig zal zijn aan de regeling is Battlefield 3: Back to Karkand. Deze uitbreiding zal nog dit jaar op de markt komen en bevat een viertal bekende speelvelden uit Battlefield 2, alsmede nieuwe wapens en voertuigen. De klassieke levels in de dlc zijn van een grafische opfrisbeurt voorzien met de nieuwe Frostbite 2-engine die in Battlefield 3 wordt gebruikt.

DICE en uitgever EA staan met de tijdelijke exclusiviteit van Battlefield 3-dlc op de PlayStation 3 lijnrecht tegenover Activision. Deze concurrent zal immers bij Modern Warfare 3 alle mappacks eerst exclusief op de Xbox 360 aanbieden. Activision heeft deze strategie ook bij Modern Warfare 2 en Call of Duty: Black Ops toegepast. Als de dlc eenmaal voor de Xbox 360 beschikbaar was, duurde het echter doorgaans langer dan een week, voordat deze ook voor de PlayStation 3 en de pc werd uitgebracht.