Rocket League PS4

 

Rocket League PS4 is een hybride van voetbal en racing met over the top stunts en ontzettend spannende wedstrijden. Het is de sequel van Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars en hoewel Rocket League beter in de mond ligt, belichaamt de lachwekkend lange titel perfect waar de game om draait (op een positieve manier). Ik heb dan ook letterlijk uren gelachen door de game.

Meer over Rocket League PS4

Een hybride van voetbal en racing is op het eerste gezicht misschien een vreemd idee. Toch combineert Rocket League dat vlekkeloos. Met teams van één, twee, drie of vier spelers speel je zowel on- als offline een ogenschijnlijk simpel potje voetbal met auto’s. De game ondersteunt zowel on- als offline split screen tot vier spelers, heeft een singleplayer carreer-modus en zowel singleplayer- als multiplayer-wedstrijden. Tevens maakt de game gebruik van cross platform gaming. PlayStation 4-gamers en PC-gebruikers spelen dus tegen en met elkaar.

Wedstrijden duren vijf minuten en dat is een geweldige keuze. De wedstrijden zijn snel, vol actie en razendspannend. Zo competitief als Rocket League zie je games niet vaak. Die potjes van vijf minuten geven de game een lekkere ‘even een potje spelen’-vibe. Ik had dan ook meer dan eens de aardappels op het vuur staan, waarna ik besloot om even twee potjes te spelen. Ideaal voor een snelle sessie dus, maar tevens animo voor uren aan doorlopend speelplezier.

Het oordeel over Rocket League PS4

Verder ziet Rocket League er prima uit. De omgevingen zijn erg mooi en divers. Helaas zit er maar een handjevol stadions in de game. Wel is er een overvloed aan customization voor je auto. Van gekke hoedjes tot verschillende banden en van geheel verschillende modellen auto’s tot gekke nitro-sporen. Het is leuk om jouw auto volledig naar je smaak aan te passen met de gekste toevoegingen.

Wel vind ik het heel jammer dat er geen inhoudelijke customization is. Je kunt geen betere banden aan je auto hangen, slechts mooiere. Je kunt geen snellere auto gebruiken, slechts een mooiere. Omdat de game physics based is, zijn de hit boxes van de auto’s wel verschillend, maar daar houdt het qua verschil in bolide op.

Rocket League is een succesvolle hybride van voetbal en racing. De game is hilarisch door de capriolen die je met je auto kunt uithalen. Maar vergis je niet, er zit genoeg diepgang in deze whacky arcade-game; Rocket League is makkelijk op te pakken voor beginners, maar levert genoeg diepgang voor de doorgewinterde gamer. Helaas is de match making nog niet goed genoeg en dat werkt storend. Ook het gebrek aan inhoudelijke customization is wel jammer, maar gelukkig maakt de grote hoeveelheid cosmetische content een hoop goed.