Battlefield 3 komt mogelijk toch naar Steam

 
author image by admin | RPG | 0 Comments | 23 Aug 2019

Uitgever Electronic Arts zou opnieuw in onderhandeling zijn met Valve. De twee partijen willen alsnog een poging wagen om Battlefield 3 op Steam te krijgen, het downloadplatform van Valve. Een deal zou bijna rond zijn.

Fansite Battlefield 3 Blog heeft van bronnen binnen Valve begrepen dat de onderhandelingen tussen Valve en EA in een vergevorderd stadium zijn, waarmee het mogelijk moet zijn om Battlefield 3 nog net op tijd voor de release op 25 oktober via Steam aan te bieden. Daarmee komen beide partijen tegemoet aan de vele verzoeken van fans van de game om de game aan te bieden via het downloadplatform van Valve.

Voornaamste punt van onderhandeling is het aanbieden van de downloadable content die na release van de game gaat verschijnen. Valve eist dat bij games die op Steam worden aangeboden, ook de dlc via Steam verspreid wordt, terwijl EA daarvoor liever het eigen downloadplatform Origin gebruikt. Dat leidde eerder dit jaar tot onenigheid tussen beide partijen, met als resultaat dat schietspel Crysis 2 niet langer via Steam te krijgen is. De pc-versie van Battlefield 3 dreigde hetzelfde lot te ondergaan.

Het precieze onderwerp van de huidige onderhandelingen is niet bekend. Evenmin is dus bekend of de dlc nu wel via Steam zal worden aangeboden.