‘Battlefield 3 komt niet naar Steam’

 
author image by admin | RPG | 0 Comments | 23 Mar 2020

Electronic Arts’ schietspel Battlefield 3 lijkt niet naar Steam te komen. Op een door EA gepubliceerde lijst van digitale retailers die Battlefield 3 gaan verkopen, ontbreekt Steam. Daarmee lijkt de kou tussen beide partijen nog niet uit de lucht.

De lijst van retailers die Battlefield 3 zullen verkopen, werd opgemerkt door gamesite Joystiq. Volgens Joystiq werden EA’s eigen downloadservice Origin, maar ook andere services als Direct2Drive en GamersGate, genoemd op de inmiddels offline gehaalde lijst. Steam ontbrak echter. Het lijkt er dus op dat de service van Valve, die wordt gebruikt door meer dan dertig miljoen mensen, Battlefield 3 niet zal aanbieden.

De ogenschijnlijke breuk tussen Electronic Arts en Steam ontstond na de aankondiging en ingebruikname van EA’s eigen downloadservice Origin. Een week na de introductie van die service verdween EA’s schietspel Crysis 2 uit het aanbod van Steam, terwijl ook Alice: Madness Returns niet te krijgen was op Steam. De reden daarvan is onduidelijk.

Aanvankelijk werd aangenomen dat EA de strijd aanging met Steam en zijn games om die reden niet meer wilde aanbieden op Valves downloadservice. EA maakte daarop echter al snel bekend dat Valve de games zelf heeft verwijderd, omdat ze niet meer zouden voldoen aan de verscherpte eisen die Valve stelt aan games die via Steam worden aangeboden. Het probleem zou liggen in een overeenkomst met een andere downloaddienst die Crytek zou hebben gesloten.

Daarnaast is EA niet te spreken over de beperkingen die Steam met zich meebrengt. EA wil als uitgever graag rechtstreeks contact met de spelers die EA-games spelen. De uitgever wil gamers graag direct voorzien van updates, patches en andere dlc, maar Steam staat dat, als enige onlineretailer, niet toe.