Battlefield 3 krijgt geen lan-ondersteuning

 
author image by admin | RPG | 0 Comments | 04 Jan 2020

Ontwikkelaar DICE heeft bekendgemaakt dat de Battlelog-functionaliteit niet nodig zal zijn om de singleplayer-campagne van Battlefield 3 op te starten. Ook mist het schietspel de mogelijkheid om over een lokaal netwerk tegen anderen te spelen.

DICE’s community manager Daniel Matros heeft desgevraagd bevestigd dat de Battlelog-dienst niet nodig zal zijn om de singleplayer-modus van de shooter te spelen. Daarnaast heeft Matros gemeld dat het nieuwe schietspel niet via een lokaal netwerk gespeeld kan worden. Voorganger Battlefield: Bad Company 2 had overigens ook geen ondersteuning voor lan-games aan boord.

Halverwege augustus maakte DICE al bekend dat de pc-versie van Battlefield 3 geen in-game server-browser krijgt en dat het selecteren van een server op de Battlelog-browserpagina gebeurt, buiten het spel om. Met Battlelog worden verder de statistieken van spelers en hun vrienden bijgehouden.

Het door EA uitgegeven Battlefield 3 verschijnt op op 28 oktober voor de pc, de PlayStation 3 en de Xbox 360. De open multiplayerbèta voor deze platformen loopt nog tot 10 oktober.