‘Pc-versie Battlefield 3 lekt uit naar torrentsites’

 
author image by admin | RPG | 0 Comments | 23 Jun 2019

Een kleine twee weken voor de release van Battlefield 3 is de shooter van Electronic Arts verschenen op torrentwebsites. Met de uitgelekte versie zou de hele singleplayerversie van het spel speelbaar zijn, maar niet het multiplayergedeelte.

DSOGaming meldde dit weekend dat de pc-versie van Battlefield 3 op diverse torrentsites is verschenen. De install-file zou net geen 10GB wegen en zou het mogelijk maken om de singleplayer-campaign van het spel door te spelen. Het multiplayergedeelte van Battelfield 3 werkt alleen in combinatie met EA’s onlineplatform Origin, dat de illegale versies dankzij de drm-beveiliging niet zou accepteren. De consoleversies zijn nog niet uitgelekt.

Electronic Arts en ontwikkelstudio DICE hebben nog niet gereageerd op het uitlekken van de game. Battlefield 3 verschijnt op 27 oktober voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Battlefield 3 is het volgende spel in een steeds langer wordende rij games die nog voor de release zijn uitgelekt. Zo verschenen onder meer Call of Duty: Modern Warfare 2, Killzone 3, Crysis 2, Deus Ex: Human Revolution en Gears of War 3 al op torrentsites voordat die spellen in de winkels lagen.