Battlefield 3 onspeelbaar door Punkbuster-probleem

 

Diverse gamers klagen op de forums van Battlefield 3 dat de pc-versie van het spel onspeelbaar is geworden. Gebruikers krijgen een ‘Corrupted File/Memory’-foutmelding, verliezen hun verbinding en kunnen de game niet meer starten.

EADe meldingen van gamers die Battlefield 3 niet meer kunnen spelen door de ‘Corrupted File/Memory [98080696]’-foutmelding kwamen al eerder binnen, maar sinds dinsdag klaagt een groot aantal spelers over hetzelfde probleem. Gamers krijgen een foutmelding als zij verbinding maken met een server of tot ongeveer een minuut daarna, waarna de game wordt afgesloten en gamers onderstaande foutmelding te zien krijgen. Inmiddels telt het topic op het Battlefield 3-forum al 28 pagina’s, voornamelijk gevuld door klagende gamers.

De oorzaak lijkt te liggen bij de anti-cheat-software Punkbuster. In het topic wordt gesuggereerd dat de versie van Punkbuster die aan de serverkant wordt gedraaid niet overeenkomt met de versie die de clients gebruiken. Omdat Punkbuster eist dat de server en alle spelers dezelfde versie van Punkbuster gebruiken, kan dat problemen opleveren. De op deze verklaring gerichte oplossingen, zoals het volledig verwijderen en opnieuw installeren van Punkbuster, lijken echter niet voor alle gamers en/of alle servers te werken. Electronic Arts en ontwikkelstudio DICE hebben nog niet gereageerd op de problemen.